left module 2

Vijver Center

De Goudwinde wil naast een speciaalzaak vooral een trefplaats zijn waar de beginnende en ervaren vijver- en tuinliefhebber uitgebreid en professioneel geïnformeerd en geadviseerd wordt over de nieuwste trends.

left module

Bonsai Center

In het Bonsai Center kunt u terecht voor uw aankoop van prachtige binnen en buiten bonsai-bomen, maar ook alles voor de verzorging van de bonsai.

De meeste bonsai's zijn outdoor bonsai's. Een boom groeit van nature buitenshuis en aangezien een bonsai de mini-versie is van een boom, is het evident dat ook de bonsai buiten staat (uitgezonderd de tropische soorten uiteraard).

De outdoor bonsai's verliezen - net als gewone bomen - in de winter de bladeren.

Zet de outdoor bonsai op een plek in de tuin waar de boom weinig wind heeft en ochtendzon kan hebben.

Zorg ervoor dat de wortelkluit niet uitdroogt en bescherm de boom tegen de vorst. U kunt de boom in de winter in een onverwarmde schuur of serre zetten. Niet omdat de boom zou vervriezen, maar een vochtige wortelkluit kan wel vervriezen. Een groenblijvende buitenbonsai heeft wel altijd licht nodig, een bonsai die de bladeren verliest in de winter, mag 's winters ook in een donkerder ruimte staan.

Koop echter steeds uw bonsai in een gespecialiseerd centrum dat u de nodige informatie kan verstrekken voor het lang houden van uw bonsai.