left module 2

Vijver Center

De Goudwinde wil naast een speciaalzaak vooral een trefplaats zijn waar de beginnende en ervaren vijver- en tuinliefhebber uitgebreid en professioneel geïnformeerd en geadviseerd wordt over de nieuwste trends.

left module

Bonsai Center

In het Bonsai Center kunt u terecht voor uw aankoop van prachtige binnen en buiten bonsai-bomen, maar ook alles voor de verzorging van de bonsai.

Bonsai Ficus.

 


Bijkomende info.

Veel Ficus soorten (700 tal) worden als huiskamer bonsais gekweekt en zijn hiermee prettige Bonsais om te houden in huis. Deze boom is sterk, mooi om te zien en groeit goed.

De Ficus soorten kunnen het best in de huiskamer op een plek met volle zon gezet worden. Is dat niet mogelijk gedijen ze ook in de schaduw echter in dat geval hebben ze behoefte aan een daglichtlamp, zeker in de wintertijd.

In de zomer vanaf eind mei tot eind augustus kunnen ze ook buiten staan. De luchtvochtigheid is buiten een stuk beter voor de Ficus dan binnen.

Geef deze Ficus soorten niet al te veel water in de zomer. Let wel op dat je in de groeiperiode van de Ficus de wortelkluit goed vochtig houdt. Besproeien is hiervoor een prima middel en een bijkomend voordeel is dat het de vorming van

luchtwortels bevorderd. Is de aarde erg droog dompel dan de Ficus met pot en al onder in een emmer water. Doe dit heel kort anders onttrek je te veel lucht uit de aarde.

Deze Ficussoorten hebben in het groeiseizoen behoefte aan een meststof, in de winter is deze meststof minder belangrijk. Hoewel deze Ficussoorten makkelijk te verzorgen zijn kunnen ze ineens veel bladeren verliezen. Meestal zijn ze dan

verplaatst of hebben ze te weinig of juist teveel water gekregen. In de lente eens in de twee of drie jaar zullen deze Ficussoorten verpot moeten worden.

Akadama met bonsai potgrond verhouding telkens de helft.

Deze Ficus soorten kunnen worden bedraad. Het is geen noodzaak ze zijn prima in vorm te houden met terug snoeien. Nieuwe scheuten snoei je terug tot op twee of drie bladeren. Als je juist op een bepaalde plek een nieuwe tak wilt, dan de

tak in zijn geheel wel door laten groeien.

Soms "bloed" de Bonsai-Ficus als u hem snoeit. Dit is het plantensap van de Ficus. U kunt eventueel dit bloeden stoppen door wat hout-as op de wond te doen. Snoei niet als de boom zeer krachtig aan de groei is, want dan is ook de sapstroom

zeer krachtig en verliest de boom teveel sap bij overmatige snoei.