left module 2

Vijver Center

De Goudwinde wil naast een speciaalzaak vooral een trefplaats zijn waar de beginnende en ervaren vijver- en tuinliefhebber uitgebreid en professioneel geïnformeerd en geadviseerd wordt over de nieuwste trends.

left module

Bonsai Center

In het Bonsai Center kunt u terecht voor uw aankoop van prachtige binnen en buiten bonsai-bomen, maar ook alles voor de verzorging van de bonsai.

Nieuwsbrief

Duid aan voor welke nieuwsbrief
u zich wenst in te schrijven:

De Acer Buergerianum .Drietandsesdoorn.


Een boomsoort die veelvuldig voorkomt als bonsai.

Het is een sterke groeier, gemakkelijk in opbouw, die uit zijn eigen reeds een redelijk klein blad heeft en die in de herfst ook zeer mooi verkleurd.

De Japanse variëteit heeft een bleke schors en licht groener blad tegenover de Koreaanse variëteit, die heeft een donkerder bast en donkerder groen

blad.

De Drietandsesdoorn komt veelvuldig voor met een robuste stam.

De boom laat zich uitstekend bedraden waarbij u wel moet opletten dat de draad niet te veel in de bast groeit door zijn forse groei.

Snoei is voor de Drietandsesdoorn geen probleem en de snoeiwonden groeien vlugger dicht dan men denkt.

Wel de snoeiwonden goed afdekken met wondpasta.

Verpotten moet vaker gebeuren tegenover andere loofbomen aangezien de boom veel wortels maakt die na een paar jaar beginnen ronddraaien in de

schaal en zo de boom uit de schaal laat groeien.

Dit is het tijdstip om wortelsnoei toe te passen en te verpotten uiteraard in de normale verpotperiode februari / maart.

De soort verdraagt drastische wortelsnoei.

Oppotten in zuivere akadama waarbij de grove korrels onderaan de schaal komen en zo naar boven fijnere korrels toepassen.

Regelmatige watergifte in de zomer is een must en in de winter wel vochtig houden, regelmatige controle is hier ook geboden, want er drogen meer

bonsai uit in de winter dan tijdens de zomer.

Normaal bemesten zoals andere bonsaisoorten.

Zet de Acer Buergerianum niet in een afgesloten ruimte waar geen wind aan kan om meeldauw te voorkomen.

Op een normale standplaats heeft deze boomsoort eigenlijk geen last van meeldauw .